Naša škola učestvuje sutra, 25. maja 2018. u međunarodnoj, sportsko-rekreativnoj i edukativnoj manifestaciji Žogarija-Loptarija. 

ŽOGARIJA se uspešno održava već trinaest godina u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Glavni cilj manifestacije je promocija zdravlja i zdravog načina života putem fizičkih aktivnosti, naročito razvijanje motoričkih sposobnosti kod dece mlađeg školskog uzrasta. Najvažnije ubeđenje ovog projekta jeste to, da fizička aktivnost utiče na poboljšanje kvaliteta života mladih i da sport razvija i prenosi vrednosti kao što su solidarnost, poštenje, odgovornost, stimulišući na taj način promene među omladinom školskog uzrasta, u samoj školi, lokalnoj zajednici i šire. Žogarija predstavlja i svojevrstan most saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susednih zemalja, što doprinosi razvoju njihove multikulturalnosti.

Svaki projekat Žogarija – Loptarija se snima, montira i realizuje kao emisija za decu koja će biti emitovana na lokalnim i nacionalnim TV stanicama u svim državama učesnicama. Takođe, biće medijski propraćena i putem radija, štampe i društvenih mreža.

Autor i urednik projekta je Slavko Sakelšek MEDIA ŠPORTA iz Slovenije. Udruženje građana MEDIA SVET organizator je Projekta za Srbiju.

ZOGARIJA – ŽOGARIJA [LINK]

About Author