All posts by drsabovljev

LIKOVNI KONKURS ZDRAVA HRANA 2018.

izveštava učiteljica Dejana Pataki

Povodom Svetskog dana zdrave hrane, 8. novembra 2018. u Higijenskom zavodu su dodeljene nagrade učenicima osnovnih škola koji su učestvovali na konkursu Zdrava hrana. Nagrade su bile iz oblasti literarnih i likovnih radova. Uroš Golić, učenik III1 razreda dobio je nagradu za likovni rad i to treće mesto. Zajedno sa razrednim starešinom Dejanom Pataki je prisustvovao svečanom dočeku i dodeli nagrada.

« 1 of 6 »

DAN JABUKA 2018.

izveštava učiteljica Sofija Stambolija

U našoj školi se i ove godine obeležio i proslavio Dan jabuka. U holu škole učenici III2 su sa svojim drugarima i roditeljima priredili pravu gozbu. Bilo je tu kolača od jabuka, raznih poslastica i sokova od jabuka. Svi učenici nižih razreda i njihovi učitelji dobili su prigodne bedževe i po jabuku. Bilo je veselo, ukusno i berićetno.

« 1 of 13 »

MEĐUNARODNI DAN DEVOJČICA

 

 

obaveštava učiteljica Nataša

Danas se širom sveta  obeležava Dan devojčica.

“Kao i dečaci, devojčice mogu postati doktori, advokati, možemo učiniti sve ako imamo podršku. Samo želimo imati iste mogućnosti”, kaže Fatima Ansari iz Pakistana.

U svetu su sve više potrebni obrazovani i kvalifikovani radnici. Nažalost, izuzetno veliki broj mladih u zemljama u razvoju, a najviše devojčica i devojaka, posao neće naći na takvim mestima već na poslovima gde su niske ili nikakve plate, gde su zloupotrebe i eksploatacija veoma česti.

Ove godine UNICEF daje poseban akcenat na buđenju svesti o obrazovanju devojčica za 21.vek, da bi na taj način stekle veštine koje će im biti korisne za dalji razvoj, a to su nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika.

Drage naše princeze, srećan vam praznik!
DEČJI SAVEZ ŠKOLE

OBOJENI SVET ღ LUMEA COLORATĂ

 

izveštava učiteljica Lavinjika

învățătoarea Lavinica raportează

U sredu, 3. oktobra, u prostorijama OŠ “Koriolan Doban” u Kuštilju, održana je deseta Umetnička kolonija “Obojeni svet detinjstva” organizovana od strane Rumunskog centra za demokratske institucije i ljudska prava, u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Rumuna, Nacionalnim savetom rumunske nacionalne manjine i Osnovnom školom “Koriolan Doban ” iz Kuštilja, gde su učestvovali i učenici naše škole.

Miercuri, pe data de 3 octombrie, în incinta Şcolii Elementare “Coriolan Doban” din Coştei, a avut loc ediția a X-a a Coliniei de artă plastică “Lumea colorată a copilăriei” organizată de Centrul Românesc pentru Instituțiile Democratice şi Drepturile Omului în colaborare cu Institutul de cultură al Românilor din Voivodina, Consiliul Naționsl al Minorității  Naționale Române din R.Serbia şi Şcoala Elementară “Coriolan Doban” din Coştei, unde au participat şi elevii şcolii noaste.

Mihail Bandu (Mihail Bandu), II 3
Angelina Dan (Anđelina Dan), II 3
Mişela Păun (Mišela Paun), II 3
Marian Petrovici (Marjan Petrović), III 3
Iovana Nistor (Jovana Nistor), III 3
Nina Brenda V 3
Lorena Bugar V 3
Andrea Devici (Andrea Dević), V 3
Vanesa Dan VI 3
Mişel Păun (Mišel Paun), VII 3
Gavril Bandu VII 3
Laura Petrovici (Laura Petrović), VII 3
« 1 of 11 »

SUNČANA I VESELA DEČJA NEDELJA 2018.

izveštava učiteljica Nataša Nenin

Dečju nedelju obeležila je igra, dobro raspoloženje, vedre boje i sunce.

Prvi dan smo ugostili glumce i uživali u odličnoj predstavi.

Sledeći dan bio je posvećen sportu. Svi učenici su imali prilike da se okušaju u zanimljivim igrama, doduše unutra jer je padala kiša, ali bilo je vrlo dinamično.

Sreda je svanula osunčana, a naše školsko dvorište obojili smo najlepšim bojama. Odeljenske slike predstavljaju svu lepotu dečjeg druženja i zajedništva.

 

Četrvrtak je bio vrlo svečan dan. Učenici IV1 i IV3 su prvacima, uz prigodnu svečanost, uručili Dobrodošlice u Dečji savez škole, koje su sami, uz podršku svojih učiteljica (Sofija Vujić i Lavinika Lapadat Brenda) napravili, ukrasili … Učenici IV1, Aron Brenda i Anđela Klopotan napisali su i pesme prvacima:

 

PRVACI

Dobrodošli prvaci,

novi đaci.

Uživajte u školi,

jer bez drugara duša boli.

Neka vaše školovanje

bude najlepše putovanje.

Lepo je biti prvak,

novi đak.

ARON BRENDA IV1

Puno muka, mnogo ruku,

To je nauka.

Slova i brojevi –

to se sve u školi uči.

Učitelj ili učiteljica

Pomoć će ti dati

Samo reci lakše će ti biti.

Klupe pune đaka,

dočekuju vrata od zlata!

Škola će sve promeniti

Na brdo ili planinu ćeš stići,

Pamet ćeš steći,

Samo uči, uči i pobedi.

ANĐELA KLOPOTAN IV1

 

Petak, cvrkutom nas priroda u goste pozvala. Rado smo se odazvali i sproveli ovaj prelep dan u parku dvorca „Kaštel“.

I na kraju, u ime Dečjeg saveza, učiteljica Nataša poručuje:

,,Pravo je vreme, da se vi, deca, upoznate sa svojim pravima, a mi, odrasli, podsetimo svoje odgovornosti i obaveze prema deci”. [Tekst u celini: POVODOM DEČJE NEDELJE ].