Архиве категорија: Učenici

DVA LICA SUNCA

izveštava učiteljica Nataša

Iako učešće učenika prvog razreda na konkursu “Zaštita za sve” nije bilo uspešno, naučili su mnogo o izlaganju sunčevim zracima i zaštiti od njegovog  štetnog zračenja. Pored sticanja znanja, dobro su se zabavili, iako se to ne vidi na snimku.

Skeč kao deo materijala za konkurs ”Dva lica sunca”
Autor: učiteljica Nataša Nenin

PONOVO U BIOSKOPU

U sredu, 11. marta, 115 učenika mlađih razreda, u pratnji učitelja, uputilo se ka Zrenjaninu. U bioskopu smo gledali zanimljive filmove.

* Beli očnjak, fim nastao po čuvenoj priči pisca Džeka Londona. Da se prisetimo: Zlatna groznica krajem 19. veka zahvatila je Aljasku. Dečak traži svog oca koji je nestao tokom potrage za zlatom. Usput upoznaje veličanstvenog mešanca vuka i psa po imenu Beli očnjak. Osim pripitomljavanja vuka i divljine oko sebe, dečak će u sebi morati da pronađe dovoljno hrabrosti da pobedi svoje strahove . Avantura sa Belim očnjakom zauvek će mu promeniti život.

* Meda Pedington 2, drugi deo filma o avanturama medvedića Pedingtona, nastalog prema liku engleske serije slikovnica. U drugom delu medvedić Padington se srećno smestio kod porodice Braun. On širi radost i ljubav gde god dođe. U potrazi za savršenim rođendanskim poklonom za 100. rođendan svoje voljene tetke Lusi, medvedić nailazi na savršenu knjigu u antikvarnici ali, da bi je kupio, mora da zaradi novac. Međutim, lopov krade tu knjigu, a naš meda postaje zatvorenik.

učiteljica Nataša Nenin

PALAČINKIJADA 2019.

Po četvrti put se u našoj školi obeležava Svetski dan palačinki. On je zvanično 3. marta, ali nije smetalo da se počastimo dva dana ranije. Prvaci, njihovi roditelji i učiteljica, ispekli su mnoooogo palačinaka. Mogle su se probati:  slane, slane iz rerne, slane pica palačinke, slane kukuruzne, slane pohovane, pa onda razne vrste slatkih – od praznih i sa pekmezom od kajsija do nadevenih kremom, topljenom čokoladom, američkih, francuskih, šarenih, sve do ogromne palačinka torte sa vanil kremom i voćem…

Za svakog po nešto!

učiteljica Nataša Nenin

KAMENI CVET

izveštava Nataša Nenin, učiteljica

U utorak, 11. decembra učenici nižih razreda bili su u Beogradu. Razlog je poseta Malom pozorištu „Duško Radović“.  Čuvenu uralsku bajku „Kameni cvet“ koja govori o tome da je,  od svega materijalnog, najvažnije na svetu  – ljubav, odgledali su u jednom dahu. Savremeno ispričana bajka obiluje svetlosnim efektima, na sceni su i glumci, ali i lutke.