Category Archives: Nastavnici

Kameni cvet

piše Nataša Nenin, učiteljica

U utorak, 11. decembra učenici nižih razreda bili su u Beogradu. Razlog je poseta Malom pozorištu „Duško Radović“.  Čuvenu uralsku bajku „Kameni cvet“ koja govori o tome da je,  od svega materijalnog, najvažnije na svetu  – ljubav, odgledali su u jednom dahu. Savremeno ispričana bajka obiluje svetlosnim efektima, na sceni su i glumci, ali i lutke.  

ARLEKIN 2018.

piše Lavinjika Brenda, učiteljica

U subotu, 10.10.2018. u Torku, učenici naše škole bili su učesnici Arlekina, festivala pozorišnih predstava na rumunskom jeziku. Takmičili su se i u recitovanju.

Anđelina Dan, Gavril Silvestru Bandu i Valentina Dan osvojili su I mesto u recitovanju. Prvi put ove godine učestvovali su naši najmlađi, deca iz zabavišta, u skeču “Tu eşti urs”(“Ti si medved”) osvojivši I mesto. Pozorišna predstava “Povestea porkului” (Priča o svinji) osvojila je prvo mesto. Skeč”La restaurant” (“U restoranu “) u kom su učestvovali Gavril Silvestru Bandu, Mišel Paun i Duško Jon, osvojio je treće mesto, dok je Manuel Dan osvojio specijalnu nagradu za najbolju mušku ulogu. 

LIKOVNI KONKURS ZDRAVA HRANA 2018.

izveštava učiteljica Dejana Pataki

Povodom Svetskog dana zdrave hrane, 8. novembra 2018. u Higijenskom zavodu su dodeljene nagrade učenicima osnovnih škola koji su učestvovali na konkursu Zdrava hrana. Nagrade su bile iz oblasti literarnih i likovnih radova. Uroš Golić, učenik III1 razreda dobio je nagradu za likovni rad i to treće mesto. Zajedno sa razrednim starešinom Dejanom Pataki je prisustvovao svečanom dočeku i dodeli nagrada.

« 1 of 6 »

DAN JABUKA 2018.

izveštava učiteljica Sofija Stambolija

U našoj školi se i ove godine obeležio i proslavio Dan jabuka. U holu škole učenici III2 su sa svojim drugarima i roditeljima priredili pravu gozbu. Bilo je tu kolača od jabuka, raznih poslastica i sokova od jabuka. Svi učenici nižih razreda i njihovi učitelji dobili su prigodne bedževe i po jabuku. Bilo je veselo, ukusno i berićetno.

« 1 of 13 »

OBOJENI SVET ღ LUMEA COLORATĂ

 

izveštava učiteljica Lavinjika

învățătoarea Lavinica raportează

U sredu, 3. oktobra, u prostorijama OŠ “Koriolan Doban” u Kuštilju, održana je deseta Umetnička kolonija “Obojeni svet detinjstva” organizovana od strane Rumunskog centra za demokratske institucije i ljudska prava, u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Rumuna, Nacionalnim savetom rumunske nacionalne manjine i Osnovnom školom “Koriolan Doban ” iz Kuštilja, gde su učestvovali i učenici naše škole.

Miercuri, pe data de 3 octombrie, în incinta Şcolii Elementare “Coriolan Doban” din Coştei, a avut loc ediția a X-a a Coliniei de artă plastică “Lumea colorată a copilăriei” organizată de Centrul Românesc pentru Instituțiile Democratice şi Drepturile Omului în colaborare cu Institutul de cultură al Românilor din Voivodina, Consiliul Naționsl al Minorității  Naționale Române din R.Serbia şi Şcoala Elementară “Coriolan Doban” din Coştei, unde au participat şi elevii şcolii noaste.

Mihail Bandu (Mihail Bandu), II 3
Angelina Dan (Anđelina Dan), II 3
Mişela Păun (Mišela Paun), II 3
Marian Petrovici (Marjan Petrović), III 3
Iovana Nistor (Jovana Nistor), III 3
Nina Brenda V 3
Lorena Bugar V 3
Andrea Devici (Andrea Dević), V 3
Vanesa Dan VI 3
Mişel Păun (Mišel Paun), VII 3
Gavril Bandu VII 3
Laura Petrovici (Laura Petrović), VII 3

« 1 of 11 »

SPORTSKO PREPODNE

izveštava učiteljica Nataša

U jutarnjim satima, učenici naše škole učestvovali su u različitim sportskim aktivnostima.
Svi zainteresovani dečaci i devojčice imali su priliku da se okušaju u fudbalskom takmičenju u organizaciji nastavnika Branka Rakasa i nastavnika Kristijana Kadarjana. U fudbalu su se nadmetali dečaci i devojčice iz naše škole i gosti iz Belog Blata i Lukićeva od V do VIII razreda, a revijalno dečaci od I do IV razreda. Istovremeno, za ostale učenike organizovano je takmičenje u pravljenju mehurića od sapunice, žongliranju, nošenju loptica na reketu i igri „Između dve vatre“. Najveći balon napravio je Mateja Pruginić, učenik I2, a najviše balončića Nikola Vukas III1 i Marija Bucu II2. U nošenju loptice u kategoriji prvih razreda pobedio je Dušan Stankov I2, u kategoriji drugih razreda pobedila je Staša Siječo II2, u kategoriji trećih razreda pobedila je Suzana Stojkov III1 i u kategoriji četvrtih razreda pobedila je Dunja Savić IV1.