Архиве категорија: Dešavanja

STRUČNO USAVRŠAVANJE U ŠKOLI

U našoj školi je, tokom 5 nedelja, kroz 10 časova, održan interni seminar za sve zainteresovane nastavnike. Tema seminara bila je – Digitalna učionica i rad sa digitalnim udžbenicima. Tokom radionica kolege su imale priliku da prošire znanja, dobiju potrebnu podršku za sticanje digitalnih kompetencija i upoznaju se sa radom u digitalnoj učionici i na digitalnim udžbenicima, radom sa digitalnim odeljenjem. Ovim putem, kolege su unapredile digitalne kompetencije i upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija u realizaciji obrazovno-vaspitnog procesa (P1), kompetencije u oblasti planiranja i realizacije nastave orijentisane na ishode (podizanje nivoa metodičkih znanja relevantnih za ciljeve i ishode predmeta/oblasti) (P3), u oblasti poučavanja i učenja (K2) i komunikacije i saradnje (K4).

učiteljica Nataša Nenin

PONOVO U BIOSKOPU

U sredu, 11. marta, 115 učenika mlađih razreda, u pratnji učitelja, uputilo se ka Zrenjaninu. U bioskopu smo gledali zanimljive filmove.

* Beli očnjak, fim nastao po čuvenoj priči pisca Džeka Londona. Da se prisetimo: Zlatna groznica krajem 19. veka zahvatila je Aljasku. Dečak traži svog oca koji je nestao tokom potrage za zlatom. Usput upoznaje veličanstvenog mešanca vuka i psa po imenu Beli očnjak. Osim pripitomljavanja vuka i divljine oko sebe, dečak će u sebi morati da pronađe dovoljno hrabrosti da pobedi svoje strahove . Avantura sa Belim očnjakom zauvek će mu promeniti život.

* Meda Pedington 2, drugi deo filma o avanturama medvedića Pedingtona, nastalog prema liku engleske serije slikovnica. U drugom delu medvedić Padington se srećno smestio kod porodice Braun. On širi radost i ljubav gde god dođe. U potrazi za savršenim rođendanskim poklonom za 100. rođendan svoje voljene tetke Lusi, medvedić nailazi na savršenu knjigu u antikvarnici ali, da bi je kupio, mora da zaradi novac. Međutim, lopov krade tu knjigu, a naš meda postaje zatvorenik.

učiteljica Nataša Nenin

PALAČINKIJADA 2019.

Po četvrti put se u našoj školi obeležava Svetski dan palačinki. On je zvanično 3. marta, ali nije smetalo da se počastimo dva dana ranije. Prvaci, njihovi roditelji i učiteljica, ispekli su mnoooogo palačinaka. Mogle su se probati:  slane, slane iz rerne, slane pica palačinke, slane kukuruzne, slane pohovane, pa onda razne vrste slatkih – od praznih i sa pekmezom od kajsija do nadevenih kremom, topljenom čokoladom, američkih, francuskih, šarenih, sve do ogromne palačinka torte sa vanil kremom i voćem…

Za svakog po nešto!

učiteljica Nataša Nenin

SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

Svetski dan dece obolele od raka obeležava se 15. februara.

obaveštava učiteljica Nataša Nenin

U školi je 25. februara, odmah po povratku sa vanrednog raspusta, obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Učenici su imali prilike da se putem plakat prezentacije koju je pripremila učiteljica Sonja, upoznaju sa tim zašto se obeležava ovaj dan, da saznaju nešto više o bolesti i njenom otkrivanju, da se upoznaju sa aktivnostima NURDOR-a, i da pogledaju dva kratka animirana filma na ovu temu.

POŠALJI SMS NA 1150

Procenjuje se da u Srbiji svake godine od nekog karcinoma odnosno raka oboli od 300 do 350 najmlađih. Prema podacima Srbija se ne razlikuje u odnosu na svetsku statistiku. Savremena terapija, uz uslove lečenja u našoj zemlji, omogućava izlečenje više od dve trećine obolelih.