Архиве категорија: Dešavanja

SuPerSu Kviz 2019. Zrenjanin

U SuPerSu kvizu, dečjem kvizu opšteg znanja za učenike od 5. do 8. razreda, učestvovali smo u subotu 18. maja. Nastavnik istorije Rodean Loneti predvodio je takmičarsku ekipu naše škole koju su predstavljale Dunja Savić, Nataša Krivokapić, Teodora Gligorin i Milica Golić. Podršku su im pružili drugari iz školskih klupa, njihovi najverniji navijači.

ČEŠKA – EVROPSKO SELO 2019.

EVROPSKO SELO 2019.

Republiku Češku, nažalost, nismo mogli da vidimo uživo, ali smo je svojim  učestvovanjem na manifestaciji koja se zove Evropsko selo koliko-toliko upoznali slikom, rečju i melodijom. Pokušavajući da oživimo ponešto od onog što je svojstveno samo njoj, osetili smo je pod prstima. Na isti način proteklih godina boravili smo u Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Holandiji. Zaključili smo da svi imamo vekovne priče koje čine vezu sa ovim što zovemo danas, da prigrliti drugog znači prigrliti sebe i da nije važno kojim jezikom govorimo. Važno je, na primer, da kolač iz Banata zamiriše grčkoj baklavi, iako je turska i obrnuto, ili da holandska klompa i srpski opanak zaigraju rumunsko kolo ne samo u evropskom selu, već u globalnom selu u kom čovek ljubi bližnjeg svog.

__

Realizacija: Jovana Ćorović, Taša Simić, Emilija Golić, Anđela Palangetić, Nevena Kovačević, Mihaela Kanjo, Anđela Bugar, Milica Golić, Ksenija Nataroš, Mirela Kadarjan, Željana Kričković, Sanja Čolak, Anastasija Golić, Andrijana Ilić, Teodora Gligorin, učenici starijih odeljenja, Jelena Savičić, Filip Baloš, Renata Petrović Besu, nastavnici, Lavinjika Brenda, učiteljica, Petru Bukacel, poslužitelj i Vladislavka Bulajić, roditelj.

EVROPSKO SELO 2019.

KROS RTS 2019.

Ponosni smo na naše đake i ove godine istrčali su propisanu dužinu staze u krosu koji organizuje Radio Televizija Srbije. Verovali ili ne, sve je proteklo s osmesima na licu, a to su deca, a u njihovim godinama sve je lako i sve je za smeh i radost: biti napolju bez ijedne pomisli na ocenu, slobodno trčati, slobodno se smejati i najvažnije, slobodno, a zdravo se zabavljati.

KROS RTS | REZULTATI [klik na crveni link]

EKSKURZIJA 2019.


Ove školske godine boravili smo dva dana u Resavskom okrugu. Posetili smo manastir Manasiju, kojom smo, ugledavši je, svi bili vidno iznenađeni. Ni sanjali nismo da je toliko velika, da je očuvana i da pored savremenih i velelepnih arhitektonskih građevina, ona i dan-danas značajno svedoči svojom lepotom o prohujalim vremenima. Zatim smo se obreli u ,,začaranom” predelu sakrivenom od pogleda sveta. To je predeo koji svojom bukom umiruje srce, šapuće duši: vodopad Lisine ili Veliki buk zaista učini da čujete tišinu.

Drugog dana našeg kratkog proputovanja sačekalo nas je još jedno iznenađenje: Resavska pećina naučila nas je da postoji i nešto što se zove podzemni svet koji neumanjenom lepotom takođe priča divne priče. Shvatili smo da kamen piše i zapisuje da zauvek ostaje. Svojim kućama vratili smo se siti, jer ko je taj što može da negira da se od bogatog duha ne može živeti, naročito kada ga u zajedničkom društvu nahrane i stariji i mlađi.

PETACI, ŠESTACI, SEDMACI, OSMACI I MI, STARIJI, VEČITI ĐACI
VELIKI BUK I VELIKA LEPOTA