izveštava Nataša Nenin

I ove godine raznovrsnim aktivnostima obeležili smo Dečju nedelju.

Program u mlađim odeljenjima bio je sledeći:

PONEDELJAK, 7.10.2019.

DOBRODOŠLI U DEČJI SAVEZ

Dobrodošlicu u Dečji savez škole pripremili su učenici sva tri četvrta razreda.

UTORAK, 8.10.2019.

PROJEKAT ”55 DANA DOBROTE” – Zrnce tvoje dobrote nekome će biti veliko kao planina.

„Biti human, biti tolerantan, biti fin“ – promocija i otvaranje projekta.

Cilj projekta je shvatiti koliko je važno pomoći, biti solidaran, biti tolerantan, shvatiti da i dete može učiniti mnogo kroz razne aktivnosti.
Svaka odeljenjska zajednica kreirala je svoj cilj projekta. Aktivnosti su se odvijale u samom odeljenju, ali predviđene su i za celu školu, porodicu, u svojoj ulici, možda čak i za selo.
Sve su zabeležene i fotografisane i u pripremi za prezentaciju, odnosno, veliko finale koje će se održati na Međunarodni dan deteta 20. novembra.
Toga dana će svaka odeljenjska zajednica predstaviti svoje „Stablo dobrote i prijateljstva“ i oplemeniti školski hol.
Realizacija (Motivacione ideje su delom preuzete sa interneta.)
Ciljevi projekta: Aktivan i odgovoran član razreda, škole i lokalne zajednice koji poznaje i poštuje vrednosti ličnog i zavičajnog identiteta, prihvata različitosti, poštuje tradiciju.

  • Tokom ovih 55 dana ćemo činiti dobra dela prema svojim bližnjima, prema drugovima iz razreda i svima kojima je pomoć potrebna ( to može biti i napuštena životinja, povređena ptica, …)
  • Projekt može biti i u pomaganju roditeljima u kućnim poslovima, brisanje prašine, usisavanje, pečenje palačinki, odlazak u nabavku, pomoć pri obavljanju seoskih jesenjih radova … ).
  • Zadatak može biti i upoznati prijatelja iz razreda, saznati kako mu je u prvom (ili nekom drugom) razredu, šta voli, koja mu je najdraža boja itd. Kroz zabavno druženje jedan drugom će nešto nacrtati, a crteže na kraju prezentovati razredu, te se na taj način još bolje upoznati.
  • Napisati lepu osobinu za svoga prijatelja. Nakon razgovora u krugu, svi na papiru nacrtaju svoj dlan i napišu svoje ime, a zatim papir dodaju drugu do sebe koji napiše lepu osobinu. Kada papir dođe do vlasnika, on vidi koje su lepe osobine drugovi napidali o njemu.
  • Nedelja u kojoj je zadatak ispričati neku šalu razredu.
  • Napraviti drvo od reciklažnog materijala čiji će listovi biti naša učinjena dobra dela, naše lepe osobine, planovi koje ćemo u budućnosti ostvarivati i ciljevi koje ćemo postići…

SREDA, 9.10.2019.

DAN SPORTA I REKREACIJE

Veliki jesenji kros i dečije igre na stadionu FK Ečka.

REZULTATI KROSA

ČETVRTAK, 10.10.2019.

DAN ZA KULTURU

ODLAZAK U BIOSKOP

Učenici su gledali dva filma: Velika avantura i Dora istražuje izgubljeni grad.

PETAK, 11.10.2019.

OBELEŽAVAMO

11.10. MEĐUNARODNI DAN DEVOJČICA

Ovaj veliki dan za devojčice obeležen je posebnom notom galantnosti naših dečaka, ali i veselom žurkom.

U starijim odeljenjima Dečja nedelja završena je fudbalskim turnirom i vašarom u kom je najtraženija roba, kako je to lepo primetio nastavnik istorije Loneti Rodean, bilo kuče, tj. kučići-bebice, koje su sve udomljene.

Do sledeće godine, pozdravlja vas Dečji savez OŠ ,,Dr Aleksandar Sabovljev”, Ečka

About Author