U OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” nastava se odvija na srpskom i rumunskom jeziku. Školski kalendar organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije.

Organizacija nastave

OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” ima organizovanu poludnevnu nastavu koja se odvija u dve smene.

Razredna nastava obuhvata mlađe učenike od I do IV razreda, a predmetna nastava obuhvata starije učenike od V do VIII razreda. Nastavne aktivnosti učenika organizuju se u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni.

Prepodnevna smena počinje sa nastavom u 8.00 časova, ali je učenik u obavezi da u školi bude 15 minuta pre početka nastave. Istu obavezu ima i nastavnik. U prepodnevnoj smeni za mlađe učenike nastava je organizovana tako što postoji jedan veliki odmor posle drugog časa, dok u starijoj učeničkoj smeni postoje dva velika odmora: jedan posle 2. i jedan posle 3. školskog časa.

U popodnevnoj smeni nastava počinje u 13.30 za sve učenike. I u ovoj smeni obaveza i učenika i nastavnika je da na nastavu dođu 15 minuta ranije. U popodnevnoj smeni, kao i u prepodnevnoj, raspored odmora je isti. Školsku godinu započinjemo tako što su mlađi učenici u prepodnevnoj smeni, a stariji u popodnevnoj. Smene se menjaju nedeljno.