Архиве категорија: Roditelji

RADNA AKCIJA|Brinemo o planeti – spasimo naše šume, reciklirajmo!

izveštava Nataša Nenin

Naša škola je u današnjoj akciji prikupila 3800 kg papira. Od te količine UČENICI su, zajedno sa svojim roditeljima, doneli 2716 kg. Najviše papira doneli su učenici PRVOG razreda (647 kg), te su kao najangažovaniji nagrađeni tortom, za njima učenici PETOG razreda (470 kg) i učenici IV 2 (469 kg). U ime škole, a ispred Dečjeg saveza, zahvaljujem se svim učenicima, roditeljima i meštanima sela Ečka na izuzetno uspešno realizovanoj PRVOJ akciji prikupljanja sekundarnih sirovina, na razvijenoj svesti o potrebi reciklaže radi očuvanja naše planete, na složnosti i aktivnoj saradnji sa školom. Posebna zahvalnost Meić Davidu u Jeleni, koji su doneli vagu i izmerili sav papir. Takođe i Evi Ivanišević i Gracijani Caran, koje su organizovale starije učenike i pomogle u iznošenju stare hartije iz atomskog skloništa u školi.

Nataša Nenin

DEČJA NEDELJA 2019.

izveštava Nataša Nenin

I ove godine raznovrsnim aktivnostima obeležili smo Dečju nedelju.

Program u mlađim odeljenjima bio je sledeći:

PONEDELJAK, 7.10.2019.

DOBRODOŠLI U DEČJI SAVEZ

Dobrodošlicu u Dečji savez škole pripremili su učenici sva tri četvrta razreda.

UTORAK, 8.10.2019.

PROJEKAT “55 DANA DOBROTE“ – Zrnce tvoje dobrote nekome će biti veliko kao planina.

„Biti human, biti tolerantan, biti fin“ – promocija i otvaranje projekta.

Cilj projekta je shvatiti koliko je važno pomoći, biti solidaran, biti tolerantan, shvatiti da i dete može učiniti mnogo kroz razne aktivnosti.
Svaka odeljenjska zajednica kreirala je svoj cilj projekta. Aktivnosti su se odvijale u samom odeljenju, ali predviđene su i za celu školu, porodicu, u svojoj ulici, možda čak i za selo.
Sve su zabeležene i fotografisane i u pripremi za prezentaciju, odnosno, veliko finale koje će se održati na Međunarodni dan deteta 20. novembra.
Toga dana će svaka odeljenjska zajednica predstaviti svoje „Stablo dobrote i prijateljstva“ i oplemeniti školski hol.
Realizacija (Motivacione ideje su delom preuzete sa interneta.)
Ciljevi projekta: Aktivan i odgovoran član razreda, škole i lokalne zajednice koji poznaje i poštuje vrednosti ličnog i zavičajnog identiteta, prihvata različitosti, poštuje tradiciju.

  • Tokom ovih 55 dana ćemo činiti dobra dela prema svojim bližnjima, prema drugovima iz razreda i svima kojima je pomoć potrebna ( to može biti i napuštena životinja, povređena ptica, …)
  • Projekt može biti i u pomaganju roditeljima u kućnim poslovima, brisanje prašine, usisavanje, pečenje palačinki, odlazak u nabavku, pomoć pri obavljanju seoskih jesenjih radova … ).
  • Zadatak može biti i upoznati prijatelja iz razreda, saznati kako mu je u prvom (ili nekom drugom) razredu, šta voli, koja mu je najdraža boja itd. Kroz zabavno druženje jedan drugom će nešto nacrtati, a crteže na kraju prezentovati razredu, te se na taj način još bolje upoznati.
  • Napisati lepu osobinu za svoga prijatelja. Nakon razgovora u krugu, svi na papiru nacrtaju svoj dlan i napišu svoje ime, a zatim papir dodaju drugu do sebe koji napiše lepu osobinu. Kada papir dođe do vlasnika, on vidi koje su lepe osobine drugovi napidali o njemu.
  • Nedelja u kojoj je zadatak ispričati neku šalu razredu.
  • Napraviti drvo od reciklažnog materijala čiji će listovi biti naša učinjena dobra dela, naše lepe osobine, planovi koje ćemo u budućnosti ostvarivati i ciljevi koje ćemo postići…

SREDA, 9.10.2019.

DAN SPORTA I REKREACIJE

Veliki jesenji kros i dečije igre na stadionu FK Ečka.

REZULTATI KROSA

ČETVRTAK, 10.10.2019.

DAN ZA KULTURU

ODLAZAK U BIOSKOP

Učenici su gledali dva filma: Velika avantura i Dora istražuje izgubljeni grad.

PETAK, 11.10.2019.

OBELEŽAVAMO

11.10. MEĐUNARODNI DAN DEVOJČICA

Ovaj veliki dan za devojčice obeležen je posebnom notom galantnosti naših dečaka, ali i veselom žurkom.

U starijim odeljenjima Dečja nedelja završena je fudbalskim turnirom i vašarom u kom je najtraženija roba, kako je to lepo primetio nastavnik istorije Loneti Rodean, bilo kuče, tj. kučići-bebice, koje su sve udomljene.

Do sledeće godine, pozdravlja vas Dečji savez OŠ ,,Dr Aleksandar Sabovljev“, Ečka

ČEŠKA – EVROPSKO SELO 2019.

EVROPSKO SELO 2019.

Republiku Češku, nažalost, nismo mogli da vidimo uživo, ali smo je svojim  učestvovanjem na manifestaciji koja se zove Evropsko selo koliko-toliko upoznali slikom, rečju i melodijom. Pokušavajući da oživimo ponešto od onog što je svojstveno samo njoj, osetili smo je pod prstima. Na isti način proteklih godina boravili smo u Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Holandiji. Zaključili smo da svi imamo vekovne priče koje čine vezu sa ovim što zovemo danas, da prigrliti drugog znači prigrliti sebe i da nije važno kojim jezikom govorimo. Važno je, na primer, da kolač iz Banata zamiriše grčkoj baklavi, iako je turska i obrnuto, ili da holandska klompa i srpski opanak zaigraju rumunsko kolo ne samo u evropskom selu, već u globalnom selu u kom čovek ljubi bližnjeg svog.

__

Realizacija: Jovana Ćorović, Taša Simić, Emilija Golić, Anđela Palangetić, Nevena Kovačević, Mihaela Kanjo, Anđela Bugar, Milica Golić, Ksenija Nataroš, Mirela Kadarjan, Željana Kričković, Sanja Čolak, Anastasija Golić, Andrijana Ilić, Teodora Gligorin, učenici starijih odeljenja, Jelena Savičić, Filip Baloš, Renata Petrović Besu, nastavnici, Lavinjika Brenda, učiteljica, Petru Bukacel, poslužitelj i Vladislavka Bulajić, roditelj.

EVROPSKO SELO 2019.

PALAČINKIJADA 2019.

Po četvrti put se u našoj školi obeležava Svetski dan palačinki. On je zvanično 3. marta, ali nije smetalo da se počastimo dva dana ranije. Prvaci, njihovi roditelji i učiteljica, ispekli su mnoooogo palačinaka. Mogle su se probati:  slane, slane iz rerne, slane pica palačinke, slane kukuruzne, slane pohovane, pa onda razne vrste slatkih – od praznih i sa pekmezom od kajsija do nadevenih kremom, topljenom čokoladom, američkih, francuskih, šarenih, sve do ogromne palačinka torte sa vanil kremom i voćem…

Za svakog po nešto!

učiteljica Nataša Nenin

DAN JABUKA 2018.

izveštava učiteljica Sofija Stambolija

U našoj školi se i ove godine obeležio i proslavio Dan jabuka. U holu škole učenici III2 su sa svojim drugarima i roditeljima priredili pravu gozbu. Bilo je tu kolača od jabuka, raznih poslastica i sokova od jabuka. Svi učenici nižih razreda i njihovi učitelji dobili su prigodne bedževe i po jabuku. Bilo je veselo, ukusno i berićetno.

« 1 од 13 »

ŽOGARIJA – LOPTARIJA, SRBIJA 2018.

Naša škola učestvuje sutra, 25. maja 2018. u međunarodnoj, sportsko-rekreativnoj i edukativnoj manifestaciji Žogarija-Loptarija. 

ŽOGARIJA se uspešno održava već trinaest godina u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Glavni cilj manifestacije je promocija zdravlja i zdravog načina života putem fizičkih aktivnosti, naročito razvijanje motoričkih sposobnosti kod dece mlađeg školskog uzrasta. Najvažnije ubeđenje ovog projekta jeste to, da fizička aktivnost utiče na poboljšanje kvaliteta života mladih i da sport razvija i prenosi vrednosti kao što su solidarnost, poštenje, odgovornost, stimulišući na taj način promene među omladinom školskog uzrasta, u samoj školi, lokalnoj zajednici i šire. Žogarija predstavlja i svojevrstan most saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susednih zemalja, što doprinosi razvoju njihove multikulturalnosti.

Svaki projekat Žogarija – Loptarija se snima, montira i realizuje kao emisija za decu koja će biti emitovana na lokalnim i nacionalnim TV stanicama u svim državama učesnicama. Takođe, biće medijski propraćena i putem radija, štampe i društvenih mreža.

Autor i urednik projekta je Slavko Sakelšek MEDIA ŠPORTA iz Slovenije. Udruženje građana MEDIA SVET organizator je Projekta za Srbiju.

ZOGARIJA – ŽOGARIJA [LINK]

JESENJI VAŠAR, 2017

izveštava učiteljica Nataša Nenin

Jesenji vašar je ove godine imao takmičarski karakter. Odeljenjske zajednice su se nadmetale u veštini prodaje, za naklonost kupaca borile su se razne vrste kolača, ušećerene jabuke, mnogo igračaka i lepih slikovnica i knjiga. Odeljenje koje je prikupilo najviše novca, II 2, biće nagrađeno tortom. Novac koji je prikupljen na vašaru, odeljenjske zajednice će u dogovoru sa roditeljima i učiteljima utrošiti kako žele (izlet, poseta pozorištu, bioskopu, nabavka nekog učila, pomoć drugarima….).

ffotografije ©️ Bojan Vijatov