Category Archives: Sekcije

DANI TURIZMA: KUD ”LALA” I ŠKOLSKA FOLKLORNA SEKCIJA

U Ečki je danas, 25. septembra, 2017. g. svečano otvorena manifestacija Dani turizma. Održava se pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina prvi put na ovom području. Mesto Ečka i čuveni Kaštel u njemu, domaćini su koji će ugostiti učesnike i posetioce. Ovim povodom ponosno izveštavamo o učešću dece naše škole, odnosno, mladih stanovnika Ečke na ovoj manifestaciji. KUD ”Lala”, kojim rukovodi gđa Slavica Labinjan i školska folklorna sekcija kojom rukovode naše koleginice učiteljice Lavinjika Brenda i Dojna Bugar, otvorili su program izvođenjem folklornih igara, onim što odlično rade i onim što se u ovom mestu s ljubavlju neguje.

[

[Fotografije poslala učiteljica Lavinjika Brenda]

Sekcija ”Kreativni kutak”

U našoj školi postoji sekcija ”Kreativni kutak” koja već nekoliko godina unazad uspešno realizuje svoje ideje. U njoj se okupljaju deca mlađeg uzrasta koja uz pomoć učiteljice Ljiljane Himel, voditeljke sekcije, bude i razvijaju svoju maštovitost i kreativnost. Njihov rad je zapažen i zabeležen u brojnim časopisima i glasilima. Naravno, ovde su svi dobrodošli, bez obzira na godine. Neretko, događalo se da u sekciji učestvuju i roditelji. I ove školske godine učiteljica Ljilja nesebično će podeliti sa svima svoja umeća, znanja i veštine, stoga, dođite, očekuju vas. Sve o radu sekcije može se saznati na ovom linku, a ovde o umetničkom uspehu učiteljice Ljiljane (časopis ”Tabla”, internet časopis za podizanje dečjeg stvaralaštva).

                                            Kreativni kutak OŠ ”Dr Aleksandar Sabovljev”

 

 

 

Opštinska smotra recitatora

Tradicionalna Smotra učenika recitatora Srbije ”Pesniče naroda mog” u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Saveza amatera Srbije, za područje grada Zrenjanina održana je u petak, 11. marta 2016. godine. U kategoriji mlađeg uzrasta (od 1. do 4. razreda osnovne škole) školu su predstavljali: Mihajlo Kuručev, Anđela Lopez Mendez, Milica Kuručev, Bojana Nadlački i Nina Pajević. U kategoriji srednjeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) nastupili su: Ana Ninković, Sonja Filip, Anđela Miok, Milica Menjić, Dalia Đorđević i Vanja Jurošević.

Odlukom žirija recitatori koji su se plasirali za zonsko takmičenje su: Anđela Lopez Mendez (2. razred), Bojana Nadlački (4. razred), Nina Pajević (4. razred) i Vanja Jurošević (8. razred).

Radom recitatorske sekcije s višegodišnjim uspehom rukovodi učiteljica Marija Novaković.

recitatori,niži razredi

recitatori, viši razredi