U okviru umetničkog programa 34. Krosa RTS-a u Ečki će od 13. do 15. novembra biti održano finale Festivala crteža i ilustracije.

„Ečka 2024“, Festival ilustracije i crteža dece i mladih (FIC – „Ečka 2024“): uključuje zainteresovane učenike svih škola koje su u obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Projekat počinje slanjem OBAVEŠTENJA školama da se prijave na konkurs. U zavisnosti od uzrasta, učenici temu za crtež ili ilustraciju biraju iz odlomaka romana Izdavačke kuće „Klett”, generalnog partnera 34. Krosa RTS-a. Odlomke romana iz edicije „Čitalački maraton”, priča o srpskim vladarima i vladarkama, kao i trilogije „Vir svetova”, „Gamiž” i „Magma”, učesnici Festivala mogu preuzeti u pdf formatu sa veb-sajta www.klett.rs, rubrika „FIC – Ečka 2024”.

Ilustracije i crteže mogu izrađivati u svim tehnikama na najviše jednoj strani. Radovi se šalju do 30.10. 2024. na elektronsku adresu: ecka2024@gmail.com, uz naznaku strana knjige koja je korišćena.

Projekat će biti dostupan i vidljiv svakodnevno na jednom elektronskom mestu, na: www.ficecka.rs

Tročlani žiri, sastavljen od akademskih slikara, ilustratora i crtača, predstaviće po 50 najboljih radova na završnoj festivalskoj smotri u Ečki.

About Author